06 - 28 777 382 huig@speciaalkaas.nl

Over ons

Kaasmakerij Huig van de Graaf is gestart in juni 2015. Het bedrijf bestaat uit Huig als kaasmaker en zijn partner Martje van Wieringen die de winkel runt en ook een groot gedeelte van de administratie voor haar rekening neemt. Voor deze start was Huig werkzaam als kaasmaker/zuivelaar bij zorgboerderij de Hondspol in Driebergen.

Het pand aan de langbroekerweg 15 in Doorn heeft al een geschiedenis als kaasboerderij sinds 1995. Vanaf dat jaar heeft de familie Doornenbal de kaasboerderij gerund en verwerkte een groot gedeelte van de melkproductie van hun eigen koeien. Nadat ze hadden besloten te stoppen met de verwerking van melk, heeft het pand een tijdje leeggestaan.

Hierna is Lievegoed zorggroep, waar toen ook zorgboerderij de Hondspol onderdeel van was, het gaan gebruiken als kaasmakerij. Toen Lievegoed echter in 2015 in financieel zwaar weer kwam, heeft men besloten om deze onderdelen af te stoten en is Huig gestart als zelfstandig kaasmaker.

Vanaf de start hebben we direct ingezet op zo regionaal mogelijk werken. Zowel grondstoffen als afnemers, allemaal uit de directe omgeving!

Was er het eerste jaar alleen nog afzet naar een aantal regionale winkels en wat groothandels van elders, vanaf de zomer van 2016 heeft Martje de winkel gestart voor de verkoop direct aan particulieren. Zo maakt zij de meest directe verbinding tussen de boeren waar we onze melk halen en de consument uit de regio. En met succes! Zo mochten we de prijs van startende ondernemer 2016 van gemeente Utrechtse Heuvelrug in ontvangst nemen , wat veel publiciteit en klandizie heeft opgeleverd. Ondertussen wordt er niet alleen voor onze eigen verkoop kaas gemaakt, maar wordt er ook voor andere boerderijen kaas gemaakt, welke dan door die veehouders zelf, elders wordt verkocht.

Bekijk hier onze promotievideo: